Ιταλία: Σύλληψη 24 Βενετσιάνων αυτονομιστών για «τρομοκρατική δράση»

venice-630x400Στη σύλληψη είκοσι τεσσάρων μελών της αποσχιστικής οργάνωσης της Βενετίας προχώρησαν οι καραμπινιέροι, ενώ, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, για την όλη υπόθεση κατηγορούνται άλλα είκοσι επτά άτομα. Η εισαγγελία της πόλης Μπρέσια κατηγορεί τους συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση, προσπάθεια ανατροπής του δημοκρατικού καθεστώτος και παράνομη κατοχή όπλων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών των καραμπινιέρων, «τα μέλη της οργάνωσης, η οποία εμφανιζόταν με διαφορετικά ονόματα και εμπνεόταν από αποσχιστική ιδεολογία, είχαν σχεδιάσει σειρά ενεργειών, στις οποίες περιλαμβανόταν και χρήση βίας, με στόχο την ανεξαρτησία της Βενετίας και άλλων περιοχών από το ιταλικό κράτος».

Μεταξύ των άλλων, η ιταλική δικαιοσύνη προχώρησε και στην κατάσχεση ενός «αυτοσχέδιου τανκ», όπως χαρακτηρίζεται, με το οποίο οι συλληφθέντες σκόπευαν να πραγματοποιήσουν θεαματική επιχείρηση στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία.

Σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, η εισαγγελία της Μπρέσια πρόκειται να δημοσιοποιήσει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τον χαρακτήρα και τους στόχους της αποσχιστικής αυτής οργάνωσης και των μελών της.