Ιταλία: Μέχρι το τέλος του έτους βλέπει παρέμβαση της ΕΚΤ ο ΥΠΟΙΚ

Fabrizio-Saccomanni-governante-1

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους σε μια μείωση των επιτοκίων της, δεδομένων των υφιστάμενων μακροοικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, Fabrizio Saccomanni.

«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι πολύ χαμηλά και θα μπορούσαν να αποτελούν προπομπό μιας επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών, αν και δεν θεωρώ ότι υπάρχει ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού ή της ύφεσης», δήλωσε σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Class-Cnbc, ο υπουργός οικονομικών.

“Η ΕΚΤ έχει τα εργαλεία για να παρέμβει” συμπλήρωσε ο Saccomanni.

Ερωτηθείς αν η ΕΚΤ θα μπορούσε να βοηθήσει την οικονομία με μια νέα μείωση των επιτοκίων της, ο Saccomanni δήλωσε ότι σε «μια κατάσταση στην οποία το ευρώ είναι τόσο ισχυρό που η συναλλαγματική ισοτιμία επηρεάζει αρνητικά τις εξαγωγές της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ θα μπορούσε να επαναξιολογήσει τη στάση της».

Ο Saccomanni πρόσθεσε, ότι η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη, αλλά με βάση αυτά που έχει πει και το πώς κινούνται οι οικονομικοί δείκτες, είναι πιθανό να παρέμβει μέχρι το τέλος του έτους».