Ιταλία: Κατασχέθηκε τοξικό ψωμί που «πάσαρε» η μαφία και διατίθεται σε αδέσποτα

ψωμι

Πάνω από τρείς τόνους τοξικού ψωμιού κατάσχεσε η ιταλική αστυνομία στη Νάπολη, αφού ψήθηκε σε ξύλα με ίχνη μπογιάς και καρφιά, γεγονός που καθιστά το τελικό προϊόν επικίνδυνο αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο.
Το ψωμί θα κατέληγε στις κουζίνες καταναλωτών και εστιατορίων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Mattino, η αστυνομία έκλεισε 17 παράνομα αρτοποιεία και ζήτησε να ασκηθούν διώξεις σε βάρος περίπου 50 προσώπων για παραβίαση κανονισμών για την υγεία, την ασφάλεια και το λιανικό εμπόριο.
Τα αρτοποιεία διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής με το αλεύρι να είναι ανακατεμένο με περιττώματα ποντικών.
Η παράνομη αρτοποιία στη Νάπολη αποτελεί μια ακόμα επικερδή δραστηριότητα για τη Μαφία, με την Καμόρα να ελέγχει πάνω από 1300 παρασκευαστήρια ψωμιού στην πόλη.
Οι φούρνοι όπου ψήνεται το τοξικό ψωμί που πασάρει σε χαμηλή τιμή η μαφία, εκτός από βερνικωμένα ξύλα, καίνε κελύφη ξηρών καρπών μολυσμένα με παρασιτοκτόνα, ακόμα και σανίδες από φέρετρα.
Το ψωμί που κατασχέθηκε αντί να καταστραφεί θα καταλήξει στον τοπικό ζωολογικό κήπο και σε δημοτικά καταφύγια αδέσποτων ζώων.