Ιστορίες από την Ελλάδα της αλληλεγγύης μέσα από το φακό του «Ορίζοντα»

danezis_photo_orizontas.medium

Τη γνησιότερη μορφή του υπαρκτού ανθρωπισμού μέσα από 8 άγνωστες ή λιγότερες γνωστές ιστορίες παρουσιάζει την Κυριακή, 6 Μαρτίου, στις 23.10, στο MEGA, ο «Ορίζοντας» του Σωτήρη Δανέζη, με τίτλο «Οι Άλλοι Άνθρωποι».

«Οι Άλλοι Άνθρωποι» είναι ιστορίες από την Ελλάδα της αλληλεγγύης: από το χωραφάκι των ανέργων, στον γιατρό των φτωχών και από τον μάγειρα του δρόμου, στον κομμωτή των αστέγων.

Ο «Ορίζοντας» συναντά το γιατρό Γιώργο Βήχα στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και το «μάγειρα» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο στην κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος Άνθρωπος». Μπαίνει στο «Καταφύγιο Αγάπης» και στα λουτρά των αστέγων που έφτιαξε ο Κωνσταντίνος Βιταλάκης και μιλάει με τον κομμωτή Σάββα Σαβριάδη.

Βρίσκει ανάμεσα στις πολυκατοικίες τον Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγίου Δημητρίου, που οργάνωσε η Κατερίνα Ασημακοπούλου και καλλιεργούν τα λαχανικά τους η Ιωάννα και ο Θανάσης. Γνωρίζει τις γυναίκες του «Πλέκουμε Αλληλεγγύη», που φτιάχνουν σκουφάκια και γάντια για προσφυγόπουλα και ακούει μουσική, που έρχεται από το Κοινωνικό Ωδείο Βύρωνα. Ακολουθεί εθελοντές του «Μπορούμε», που συγκεντρώνουν φρούτα και λαχανικά από τη λαϊκή του Γκύζη και μαθαίνει κάτι καινούργιο…τι σημαίνει να παραγγέλνεις έναν «Καφέ σε Αναμονή»!

Πηγή:http://www.newsbeast.gr