Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ο Καρέλι έφερε μώλωπες αλλά δεν ζήτησε ιατρική εξέταση

F7975D348DE75453C7D7F13083D89E1CΤο υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαιώνει ότι ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι όταν έφτασε στις φυλακές Νιγρίτας έφερε ήδη μώλωπες, χωρίς όμως να προσδιορίσει ο ίδιος πως δημιουργήθηκαν, ενώ δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του Αλβανού Ιλί Καρέλι που κρατείτο στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Ακόμη, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι στην Αστυνομία παραδόθηκε ήδη το βίντεο από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο κελί του Ιλί Καρέλι.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του υπουργείου καταγράφεται η διαδρομή του Ιλί Καρέλι από τις φυλακές Μαλανδρίνου στις φυλακές της Νιγρίτας.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει:

«Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του καταστήματος κράτησης Μαλανδρίνου, μεταφέρθηκε, χθες,  (27.3.2014) περί ώρα 15.45 στο Κ. Κ Νιγρίτας για λόγους προσωπικής του ασφάλειας. Τοποθετήθηκε σε θάλαμο νεοεισερχομένων περί ώρα 18.30 μόνος του και μακριά από άλλους κρατούμενους, ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του από το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος. Μάλιστα εντός του χώρου κράτησής του τοποθετήθηκε κάμερα ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία και καταγραφή όλων των κινήσεων.

Περί ώρα 23.30 υπάλληλοι του καταστήματος κράτησης  παρατήρησαν ότι δεν εκινείτο ενώ βρισκόταν για ώρα στο κρεβάτι του. Εισήλθαν τότε στο κελί του όπου και διαπιστώθηκε έλλειψη των αισθήσεών του. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο προσήλθε σε 17 λεπτά και μετέφερε τον κρατούμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατος του.

Ταυτόχρονα με την ως άνω πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη διαπίστωση των αιτίων θανάτου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την παραλαβή του στο κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας, σύμφωνα με την αναφορά του Διευθυντή του καταστήματος, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους οποίους ο ίδιος (κρατούμενος) δεν προσδιόρισε την αιτία τους και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης».