Υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Μάρτιν Σουλτς

17881-soultz

Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Μάρτιν Σουλτς ο οποίος είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι νιώθει «τιμή και ταπεινότητα για την εμπιστοσύνη και την στήριξη του ΕΣΚ» και υπογράμμισε ότι βλέπει το γεγονός αυτό ως την αρχή μιας στενής συνεργασίας με τα κόμματα-μέλη του ΕΣΚ και τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους.

«Θα ταξιδέψω σε όλες τις χώρες των κομμάτων-μελών του ΕΣΚ για να ακούσω τις ανησυχίες και τις ιδέες τους», είπε ο Σουλτς, προσθέτοντας ότι πολλοί είναι απρόθυμοι να εμπλακούν σε αυτή τη διαδικασία.

«Κάποιοι λένε ότι η Ευρώπη “δεν έχει ανάγκη από ένα πρόσωπο που να μπορούν να το ψηφίζουν οι λαοί”, ή ότι “η Επιτροπή δεν θα έπρεπε να πολιτικοποιείται”», ανέφερε ο κ. Σουλτς.
«Για τις ενστάσεις αυτές έχω πολύ απλές απαντήσεις. Εκατομμύρια πολιτών της ΕΕ που έχουν υποστεί τις συνέπειες (της κρίσης) γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη πολιτικοποιηθεί εδώ και καιρό κι ότι δυστυχώς ακολουθεί την πολιτική των ελίτ. Ήρθε η ώρα λοιπόν να επανασυνδεθούν οι θεσμοί της ΕΕ με τους λαούς της ΕΕ. Και ήρθε η ώρα να κτίσουμε μια Ευρώπη στην οποία οι λαοί να μπορούν να επενδύσουν επειδή γνωρίζουν ότι και η Ευρώπη επενδύει σε αυτούς. Ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε ξανά την Ευρώπη να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών είναι πρώτα απ’ όλα να εμπλακούν οι ίδιοι οι πολίτες στη διαδικασία αυτή» συμπλήρωσε.

«Τον Φεβρουάριο του 2010 μόλις 488 Ευρωβουλευτές ψήφισαν για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρόεδρό της. Το 2014 θέλω να εκφραστούν 390 εκατομμύρια πολίτες», τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς.