Η υπερβολική ταχύτητα ήταν η αιτία για το δυστύχημα με θύμα τον Paul Walker

Paul-Walker-2871602

Η υπερβολική ταχύτητα συνετέλεσε στο τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον ηθοποιό Paul Walker, γνωστό από τις ταινίες “The Fast and the Furious” (“Οι Μαχητές Των Δρόμων”), το Σάββατο στη Νότια Καλιφόρνια, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες.

Συνεπιβάτης στην κόκκινη Πόρσε Carrera GT του 2005, την οποία οδηγούσε ένας φίλος του ήταν ο 40χρονος Walker. Το μεσημέρι του Σαββάτου, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε ένα δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες στην πόλη Σάντα Κλαρίτα της βόρειας Καλιφόρνιας.
“Η ταχύτητα ήταν ένας παράγοντας στην πρόσκρουση του οχήματος (στο δέντρο)”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του του γραφείο του σερίφη.
Ο αναπληρωτής σερίφης Μαρκ Πόουπ δήλωσε ότι ερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος και ότι δεν γνωρίζει την ταχύτητα με την οποία κινούνταν το αυτοκίνητο.
Ο οδηγός της Πόρσε ήταν ο 38χρονος Ρότζερ Ρόντας, φίλος του Walker και ιδιοκτήτης της εταιρείας Always Evolving, που ασχολούνταν με ανταλλαγές αυτοκινήτων και παροχή υπηρεσιών σε αγώνες ταχύτητας, έγραψε η εφημερίδα Los Angeles Times.