Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

D26229A37518C1C4F71387A98EB3E277Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ και πλέον η μόνη εκκρεμότητα για την κυβέρνηση είναι να θέσει σε λειτουργία το μεταβατικό σχήμα για να εκπέμψει η Δημόσια Τηλεόραση με πλήρες πρόγραμμα εως ότου ολοκληρωθούν οι ετοιμασίες για τον νέο φορέα.

Αναλυτικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής: Ψήφισαν 260 βουλευτές. Επί της αρχής και επί των άρθρων πλην του αρθ. 12 : Υπερ 155 – Κατά 104 – Παρών 1. Το 12ο άρθρο που βάζει μεσολαβητή που θα δέχεται παράπονα και καταγγελίες για το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ καταψήφισε η βουλευτής της ΝΔ κ. Φωτεινή Πιπιλή.

Επίσης, ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης επέλεξε και πάλι να απουσιάζει από την διαδικασία της ψηφοφορίας για να δείξει με τον τρόπο αυτό την διαφωνία που εξέφρασε κατά την συζήτηση τόσο με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου όσο και με τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να κλείσει την ΕΡΤ. Από την άλλη υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.

Πέραν αυτών, όπως επισήμανε ο υφυπουργός για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής την ερχόμενη Δευτέρα θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για 2.000 θέσεις εργασίας για το μεταβατικό σχήμα που θα λειτουργήσει έως ότου μπορέσει να εκπέμψει  η ΝΕΡΙΤ. Όπως είπε οι εργαζόμενοι θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις που θα ανανεώνονται μέχρι  να ετοιμαστεί ο νέος φορέας.