Υπέρ των αναλογικών διοδίων ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÏÕ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÔÏÕ ÐÏËÉÔÇ ÌÉ×ÁËÇ ×ÑÕÓÏ×ÏÉÄÇ ÊÁÉ ÔÏÕ ÁÑ×ÇÃÏÕ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁÓ ËÅÕÔÅÑÇ ÏÉÊÏÍÏÌÏÕ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με παρέμβασή του σήμερα στην κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά τη συμφωνία επανεκκίνησης των μεγάλων οδικών έργων, τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης αναλογικών διοδίων.
Αφορμή για την παρέμβαση του υπουργού έδωσε η ακρόαση φορέων που είχαν κληθεί στην επιτροπή, επισημαίνοντας, στη συντριπτική πλειονότητά τους, το ζήτημα των χρεώσεων των διοδίων.

Αναλυτικότερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε: «υπάρχει μία αδικία που πρέπει να αρθεί, σε σχέση με τους συχνούς χρήστες. Πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις που να δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να πληρώνουν ανάλογα με τον δρόμο που έχουν να κάνουν και να έχουν καλούς εναλλακτικούς δρόμους και κατευθύνσεις».
Στην συνέχεια ενημέρωσε τους βουλευτές ότι: «ενόψει της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού και για να μην έχουμε προβλήματα όμοια με αυτά στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους, η πρώτη προϋπόθεση που έθεσα στο ΤΑΙΠΕΔ ήταν πως ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά αναλογικά διόδια γιατί τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα εκεί, ώστε ο παραχωρησιούχος να γνωρίζει τι παραλαμβάνει ακριβώς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις».