ΗΠΑ: Οι hackers Anonymous, εισέβαλαν ξανά σε κρατικά συστήματα πληροφοριών

indexΗ ομάδα χάκερ των Anonymous εισέβαλε σε αρκετά κρατικά συστήματα πληροφοριών των ΗΠΑ, καθ’ όλη την διάρκεια του 2013, σύμφωνα με το Reuters. Ως στόχοι των επιθέσεων των Anonymous αναφέρονται το Υπουργεία Ενέργειας, ο Αμερικανικός Στρατός και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το πρακτορείο, ένα έγγραφο του FBI που είδε το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτει ότιοι ηλεκτρονικές επιθέσεις της συγκεκριμένης ομάδας,  ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβρη, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που υπάρχει στο πρόγραμμα ColdFusion της Adobe. Αφού αποκτούσαν πρόσβαση, οι hackers εγκαθιστούσαν “πόρτες” για να μπορούν να εισβάλλουν εκ νέου στους στόχους τους. Οι επιθέσεις μάλιστα συνεχίζονταν μέχρι και τον προηγούμενο μήνα.
Μόνο από το Υπουργείο Ενέργειας έχουν κλαπεί πληροφορίες για 104.000 υπαλλήλους και 2.000 τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Παράλληλα, λέγεται ότι οι παραπάνω επιθέσεις συνδέονται με την υπόθεση του Lauri Love, βρετανού hacker που εισέβαλε, μεταξύ άλλων, σε συστήματα της NASA και του State Department, ως αντίποινα για την σύλληψή του.