Το Υπ. Εργασίας μελετά νέα ρύθμιση για οφειλές στα ταμεία

vroutsis

Το Υπουργείο Εργασίας εξετάζει νέα ρύθμιση για την τακτοποίηση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ρύθμιση θα αφορά εκείνους που έχουν οφειλές έως 10.000 ευρώ και -κατά τις πληροφορίες- αυτή τη φορά δεν θα προβλέπονται ειδικές προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση. Οι πολίτες που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία έως και 10.000 ευρώ ανέρχονται περίπου στις 200.000.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε την Κυριακή  με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, που από ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου ερμηνεύτηκε ως προτροπή για σαρωτικές αλλαγές για αύξηση των ηλικιακών ορίων και μείωση των συντάξεων πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή σε μειώσεις συντάξεων, «Όχι» σε αλλαγές ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ή συντάξεων».

Μάλιστα, ο Υπουργός Εργασίας παραδέχεται ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας «δεν χτίστηκε πάνω σε υγιείς ασφαλιστικές βάσεις», αλλά «αντίθετα είχε μετατραπεί σε ένα ψηφιδωτό ανισοτήτων και εξαιρέσεων που αποτέλεσε πεδίο εκμετάλλευσης για χρόνια…»

Επιπρόσθετα, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει πως «όλοι αναγνωρίζουν σήμερα ότι έχουμε κάνει και κάνουμε προσπάθειες που έχουν αποτέλεσμα καθώς το μετατρέπουμε σταδιακά σε ένα ενιαίο, απλό και δίκαιο σύστημα». Συμπληρώνοντας λέει πως η κυβέρνηση επιχειρεί για πρώτη φορά ένα «ολοκληρωμένο οργανωτικό νοικοκύρεμα με το οποίο εξοικονομούνται σημαντικότατοι πόροι που διασφαλίζουν και την ταμειακή του επάρκεια».