Ηλεκτροσόκ από καταγγελίες για το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος

Ηλεκτροσόκ προκαλεί ο ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης.

Καταγγέλλει πως η καθυστέρηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα με υποθαλάσσιο καλώδιο κοστίζει 100 εκατομμύρια ευρώ στους καταναλωτές ρεύματος.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ανακοίνωσή του τονίζει ότι:

“Τον Ιούλιο του 2014 υπογράψαμε τις συμβάσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατ. €, χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Έπρεπε να έχει παραδοθεί το αργότερο τον Ιούλιο του 2016. Η λειτουργία του θα εξοικονομήσει κάθε χρόνο 100 εκατ. € από το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Σήμερα, ένα χρόνο μετά τη συμβατική ημερομηνία παράδοσης του έργου, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει να φορτώνει τους λογαριασμούς με το κόστος των 100 εκατ. € το χρόνο, με άγνωστη την ημερομηνία ολοκλήρωσής του.
Οι ίδιες καθυστερήσεις παρουσιάζονται στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης. Ένα έργο που εντάξαμε στα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ προγράμματα (PCIs) ως τμήμα του μεγάλου διευρωπαϊκού έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου – Κρήτης – Αττικής, του EuroAsia Interconnector. Ένα έργο που θα έπρεπε να λειτουργεί μέχρι το 2020, ακόμη περιμένει την επιλογή του αναδόχου για την αρχική …μελέτη βυθού”.

Πηγη newsit.gr