Οικονιμκό σκάνδαλο με τον κυβερνήτη του Τόκιο που παραιτήθηκε σήμερα

inozw

Παραιτήθηκε σήμερα ο κυβερνήτης του Τόκιο, Ινόζε, καθώς έγινε γνωστή η εμπλοκή του σ’ ένα οικονομικό σκάνδαλο.

Ο κυβερνήτης του Τόκιο παραιτήθηκε τρείς μήνες μετά την προσπάθειά του να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως η Ιαπωνία παραμένει προσηλωμένη στο να προσφέρει τους καλύτερους αγώνες και πως η παραίτηση του κυβερνήτη του Τόκιο Ναόκι Ινόζε δεν θα έχει καμιά επίδραση σ’ αυτό.

Έπειτα από την αποκάλυψη ότι ο Ινόζε, ένας συγγραφέας που έγινε πολιτικός και ανέλαβε επικεφαλής της πρωτεύουσας πριν από ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2012, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του για τη θέση του κυβερνήτη, είχε λάβει 50 εκατ. γεν (370.000 ευρώ) από την αλυσίδα νοσοκομείων Τοκουσουκάι, η οποία πλήττεται από σκάνδαλα., ο κυβερνήτης αναγκάστηκε να δηλώσει την παραίτησή του.  Ο όμιλος Τοκουσουκάι εμπλέκεται σε μια υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης, ενώ διεξάγεται εξάλλου έρευνα σε βάρος του και έξι πρόσωπα έχουν συλληφθεί για οργανωμένη εκλογική απάτη. Επιπλέον, στους λογαριασμούς της εκστρατείας του Ινόζε δεν υπήρχε καμιά αναφορά στα χρήματα που είχε λάβει από το νοσοκομειακό όμιλο.