Ικανοποιημένος ο Χρυσοχοΐδης από τη συνάντηση στις Βρυξέλλες για τους αυτοκινητόδρομους

xrysoxoidis.drmos

Ο  υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος μετά από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, καθώς έλαβε στήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο θέμα της επανεκκίνησης των έργων στους αυτοκινητοδρόμους.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «το σήμα εμπιστοσύνης που λάβαμε σήμερα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που κάνουν θυσίες γι’ αυτό τον τόπο».

«Το σήμα εμπιστοσύνης είναι απάντηση στις “Κασσάνδρες” ντόπιες και ξένες, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να ανατρέψουν τις προσπάθειες μας για επανεκκίνηση της οικονομίας και των επενδύσεων», πρόσθεσε.

«Η ελληνική οικονομία διψάει για επενδύσεις και σήμερα είμαστε στην αφετηρία με μπουλντόζες και καύσιμα», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνοντας πως μετά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην Ελλάδα το μόνο που θα απομείνει θα είναι το πράσινο φως από τους επιτρόπους Αλμούνια και Χαν, το οποίο εκτιμάται πως θα ανάψει με συνοπτικές διαδικασίες.

Η ψήφιση των τροποποιημένων συμβάσεων παραχώρησης των οδικών αξόνων που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, αναμένεται να γίνει έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Οι ποιοτικοί έλεγχοι στα έργα θα είναι εντατικοί και ότι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού θα είναι απολύτως νόμιμη, ούτως ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο απασχόλησης μη ασφαλισμένου εργατικού δυναμικού, δεσμεύτηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης.