Ικανοποιημένοι από την συνάντηση με την Μέρκελ δηλώνουν στην κυβέρνηση

1GERMANY_512_355

Ικανοποίηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο από  τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία μίλησε για βήματα προόδου της Ελληνικής οικονομίας.
Η ελληνική πλευρά θεωρεί σημαντική, τόσο την φιλική προς τη χώρα διάθεση της καγκελαρίου, η οποία εκδηλώθηκε και στις δημόσιες δηλώσεις της, όσο και την ουσιαστική αναγνώριση ότι έχουμε προχωρήσει μπροστά και ότι έχει υπάρξει σαφής πρόοδος.
Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση στις δηλώσεις του , τόνισε ότι «δεν θα χρειαστεί καινούργιο μνημόνιο ή νέα ποσά για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014, θα παραμείνουμε στο πλαίσιο των συμφωνιών που ήδη ισχύουν», και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις και περικοπές στους μισθούς. Διευκρίνισε ακόμη ότι το 70% του δημοσιονομικού πλεονάσματος θα διανεμηθεί από την κυβέρνηση για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.
Ο κ. Σαμαράς απέφυγε να τοποθετηθεί  για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω δημοσίως για τις συζητήσεις που έχουμε με την τρόικα, καθώς ακόμη είναι εν εξελίξει. Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα και νομίζω ότι και οι δηλώσεις της τρόικας επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν βρισκόμαστε στο Βερολίνο για να διαπραγματευθούμε με την τρόικα».