Οι τζιχαντιστές απειλούν τις ΗΠΑ ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία

Οι τζιχαντιστές απειλούν τις ΗΠΑ ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία

Το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε σε νέο βίντεο πως οι χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία και απείλησε να επιτεθεί στην Ουάσινγκτον.

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστότοπο που χρησιμοποιείται από το Ισλαμικό Κράτος για να δημοσιοποιεί τα μηνύματά του, αρχίζει με εικόνες από δελτία ειδήσεων για τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι.

Το μήνυμα προς τις χώρες που εμπλέκονται στη “σταυροφορική εκστρατεία”, όπως την αποκαλεί, διατυπώνεται από έναν άνδρα ο οποίος φοράει στρατιωτική στολή και τουρμπάνι και στους υπότιτλους αναφέρεται ως Αλ Γαρίμπ ο Αλγερινός.

“Λέμε στα κράτη που συμμετέχουν στη σταυροφορική εκστρατεία ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα ζήσετε, με το θέλημα του Θεού, μια ημέρα σαν της Γαλλίας και, με τη βοήθεια του Θεού, όπως χτυπήσαμε τη Γαλλία στο κέντρο της, στο Παρίσι, ορκιζόμαστε ότι θα χτυπήσουμε την Αμερική στο κέντρο της, στην Ουάσινγκτον”, λέει ένας άνδρας στο βίντεο.

Δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί άμεσα η γνησιότητα του βίντεο, που φέρεται ότι αποτελεί έργο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην ιρακινή επαρχία Σαλαχουντίν, βόρεια της Βαγδάτης.

Ο “Αλ Γαρίμπ ο Αλγερινός” προειδοποιεί επίσης την Ευρώπη ότι θα υποστεί και άλλες επιθέσεις.

“Λέω στις ευρωπαϊκές χώρες ότι ερχόμαστε, ερχόμαστε με ναρκοπαγίδες και εκρηκτικά, ερχόμαστε με ζώνες εκρηκτικών και όπλα με σιγαστήρες και δεν θα μπορείτε να μας σταματήσετε επειδή σήμερα είμαστε πολύ ισχυρότεροι απ’ ό,τι πριν”, λέει στο βίντεο.

Προφανώς αναφερόμενος στις διεθνείς συνομιλίες για τον τερματισμό του συριακού πολέμου, ένας άλλος άνδρας, που στο βίντεο αναφέρεται ως Αλ Καράρ ο Ιρακινός, λέει στον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πως “αποφασίσαμε να διαπραγματευτούμε μαζί σου στα χαρακώματα και όχι στα ξενοδοχεία”.

Πηγή: http://www.avgi.gr