Οι Θεσσαλονικείς απαντούν στην επίσχεση στον ΟΑΣΘ με ωτοστόπ

4_1277480766065-medium

Με ωτοστόπ απαντούν οι Θεσσαλονικείς στην επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, που έχει αφήσει χωρίς αστικά λεωφορεία την πόλη για 7η συνεχόμενη μέρα.

Με την καθιερωμένη, διεθνώς, κίνηση του δαχτύλου -τον σηκωμένο αντίχειρα- οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες μετακίνησης και οργανώνονται σε ένα Κίνημα, το «Κίνημα ωτοστόπ», μέσω της σελίδας στο Facebook (https://www.facebook.com/groups/544332119100547/).

«Είχα την ιδέα πριν από περίπου δύο ημέρες και εξεπλάγην που πήρε τόσο σύντομα, τόσο μεγάλες διαστάσεις» λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εμπνευστής του Κινήματος Δημήτρης Παπαγεωργίου. Πεποίθησή του είναι, ότι με αφορμή το πρόβλημα μετακίνησης, ο κόσμος θα γίνει λιγότερο φοβικός και θα προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά στον συμπολίτη του, σπάζοντας «τον δισταγμό και την αποξένωση της εποχής».

«Η ιδέα είναι απλή και παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές που ήταν πιο διαδεδομένη γιατί, “οι άνθρωποι”», όπως λέει ο κ.Παπαγεωργίου, «δεν φοβόντουσαν, ούτε ήταν αποξενωμένοι. Όσοι οδηγούμε λοιπόν, μπορούμε να περνάμε από στάσεις και να παίρνουμε κόσμο στο αυτοκίνητο μας, να γράφουμε σε χαρτάκι τον προορισμό μας για να το βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι και οι πεζοί, απλά, να σηκώνουν τον αντίχειρα».

Το Κίνημα έχει ήδη αποκτήσει και σηματάκι που μπορεί να μπει στο αυτοκίνητο, δηλώνοντας τη διάθεση κάποιου για συμμετοχή στην ιδέα.

 

Πηγή: newsbeast.gr