Η Σταματίνα Τσιμτσιλή… καθηγήτρια!

c5d9fb3da845c0723c1d46a9880d6364_L«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να έρχεσαι σε επαφή με νέους ανθρώπους γεμάτους όνειρα και φιλοδοξίες», αποκάλυψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, σχετικά με την νέα της θέση… ως καθηγήτρια, σε σχολή δημοσιογραφίας.
«Ανθρώπους που, ευτυχώς, στην πλειοψηφία τους δεν έχουν προλάβει να αλλοτριωθούν ή να χάσουν το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους, κάτι που εδώ που τα λέμε συμβαίνει με τους περισσότερους από εμάς που αναλωνόμαστε σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα της καθημερινότητας μας. Ούτε συστήνομαι ξαφνικά ως καθηγήτρια, ούτε άλλαξα επαγγελματική ρότα. Απλά νιώθω τυχερή που κάθε εβδομάδα συναναστρέφομαι με περίπου 80 παιδιά προσπαθώντας να μοιραστώ μαζί τους ό,τι ξέρω για την παρουσίαση και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, που είναι και το μάθημα που τους διδάσκω. Θα έλεγα ότι αυτή η επικοινωνία είναι πρωτόγνωρη και αναζωογονητική. Αυτό που μου αρέσει στα παιδιά είναι ότι δεν σου χαρίζονται. Αν δεν έχεις κάτι να τους πεις την έβαψες»

Μάλιστα, όπως ανέφερε στην συνέχεια: «δεν σου χρωστάνε το ενδιαφέρον τους και στο λεπτό θα τους δεις να ψιθυρίζουν, να παίζουν με το κινητό τους, να χασμουριούνται. Το έχω κάνει κι εγώ ως μαθήτρια και το ξέρω. Γι’ αυτό προσπαθώ να είμαι προετοιμασμένη και να βρίσκω τρόπους για να γίνεται το μάθημα διαδραστικό ώστε να θέλουν να συμμετέχουν. Ευτυχώς μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Το «κυρία Σταματίνα» μόνο δεν έχω συνηθίσει ακόμα αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι μου αρέσει όπως ακούγεται».