Η Samsung καλείται να πληρώσει 215 εκατομμύρια επιπλέον στην Apple

applevssamsung1Δεν έχουν τελειωμό οι δικαστικές διαμάχες για τις πατέντες της Apple. Η Samsung όμως, μετρά άλλη μια ήττα στο παθητικό της, καθώς σας θυμίζουμε πως είχε ήδη καταδικαστεί να πληρώσει στο παρελθόν 742 εκατομμύρια ευρώ στη μισητή αντίπαλό της, ποσό το οποίο εν τέλει μετά από έφεση έπεσε στα 444 εκατομμύρια ευρώ!
Πλέον η Samsung πάλι με αφορμή πατέντες της Apple που χρησιμοποίησε στις συσκευές της, με το ποσό που επιδικάστηκε να ανέρχεται στα 215 εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα, οι δύο εταιρείες εξέδωσαν και σχετικές ανακοινώσεις, με τη μεν Apple να δηλώνει «δικαιωμένη» και τη δε Samsung «απογοητευμένη» από την ετυμηγορία.
Η ανακοίνωση της Apple:
«Για την Apple το θέμα ήταν πάντα κάτι περισσότερο από τις πατέντες και τα χρήματα. Είχε να κάνει με την καινοτομία και τη σκληρή δουλειά που προσφέρουμε για την εφεύρεση προϊόντων που ο κόσμος αγαπά. Αν και είναι αδύνατον να μπεί μια τιμή σε αυτές τις αξίες, είμαστε ευγνώμονες στο δικαστήριο που έδειξε στη Samsung πως η αντιγραφή έχει και ένα τιμήμα.»
Η ανακοίνωση της Samsung:
«Είμαστε απογοητευμένοι από τη σημερινή απόφαση, που σε μεγάλο βαθμό βασίζεται σε μια πατέντα που το US Patent and Trademark Office προσφάτως χαρακτήρισε άκυρη. Αν και θα προχωρήσουμε με περαιτέρω ενέργειες και εφέσεις, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε με ρηξικέλευθες τεχνολογίες και εξαιρετικά προϊόντα που λατρεύονται από τους πολλούς πελάτες μας παγκοσμίως.»