Η Ρένα Δούρου κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις δηλώσεις Ερντογάν

Rena-Dourou

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, με αφορμή την σιγή του αρμόδιου Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρ. Ερντογάν, ο οποίος αμφισβήτησε την ύπαρξη του Κυπριακού κράτους, κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο«να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως επιβάλλουν τα αξιώματά του».
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν μιλώντας σε συνέδριο στην Πολωνία, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος» και συμπλήρωσε πως «υπάρχει η τοπική διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Επειδή υπάρχει Βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή υπάρχει μεταξύ τους».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Ερντογάν, δήλωσε: «Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος, δήλωσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκαλέσει κάποια αντίδραση του αρμόδιου Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου».
«Θα αρθεί άραγε ο κ. Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών στο ύψος των περιστάσεων, όπως επιβάλλουν τα αξιώματά του ή θα παραμείνει απορροφημένος από την αναζήτηση στοιχείων κατά του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας δευτερεύουσας σημασίας τη δήλωση Ερντογάν;» διερωτήθηκε η κ. Δούρου.