Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ απαντά στον Δημήτρη Χατζησωκράτη για την σημαία του Πολυτεχνείου

simaiaΟ Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, σχολίασε το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια η ιστορική σημαία του Πολυτεχνείου φυλάσσεται από μέλη της ΠΑΣΠ, από τη φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Χατζησωκράτης αναρωτιέται για ποιο λόγο να γίνεται κάτι τέτοιο και μάλιστα με τρόπο ιδιοκτησιακό.

Μάλιστα, σε ανάρτηση του στο twitter, ο κ. Χατζησωκράτης ανέφερε: «Ποια δικαιολογία είναι τόσο ισχυρή ώστε τα μέλη της ΠΑΣΠ να θεωρούν ότι μπορούν “ιδιοκτησιακά” να κρατούν τη σημαία του Πολυτεχνείου;».

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι «η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου δεν είναι ιδιοκτησία της παράταξης μας ούτε και την αντιμετωπίσαμε ποτέ ως τέτοια.

»Είναι το ζωντανό σύμβολο θυσίας των φοιτητών το Νοέμβρη του 73΄, το διαχρονικό λάβαρο αγώνα του ελληνικού λαού για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη».
Επίσης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «από το 1974 η σημαία βρισκόταν στην κατοχή της ΕΦΕΕ και στον πρώτο πρόεδρό της Γ. Σταματάκη της ΚΝΕ.

»Το 1976 η σημαία πέρασε στα χέρια της οργάνωσης μας ως προεδρεύουσας και πλειοψηφούσας πολιτικής δύναμης της ΕΦΕΕ.

»Από το 1980 και μετά λόγω της αδυναμίας συγκρότησης του Προεδρείου της ΕΦΕΕ η σημαία παραμένει στη φύλαξη της ΠΑΣΠ μέχρι την επανασύσταση της.

»Γιατί είναι η δική μας ηθική και πολιτική μας δέσμευση πως ο μόνος νόμιμος δικαιούχος της είναι η δημοκρατικά εκλεγμένη από το φοιτητικό σώμα Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος και μόνο αυτή στην οποία και θα την παραδώσουμε άμεσα με την επανασύσταση της»