Η κατάταξη της FIFA επηρεάζει τα μπαράζ της Εθνικής

UEFAΤην παγκόσμια κατάταξη για τον μήνα Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε η FIFA, στην οποία η Ελλάδα έχασε μία θέση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αυτό βέβαια δεν έχει σχέση με τα τελευταία αποτελέσματα που έφερε η Εθνική, δηλαδή με τις δύο νίκες με Λιχτενστάιν και Λετονία, αλλά με την δυναμική που έχουν αυτές οι δύο ομάδες. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια μίας θέσης στη κατάταξη.
Στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των μπαράζ, οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ (ισχυρές – αδύναµες), σύμφωνα με τη θέση τους στη βαθµολογία της FIFA που θα ανακοινωθεί στις 17 Οκτωβρίου. Τα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 15 και στις 19 Νοεμβρίου 2013.
Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγµή είναι ότι η κατάσταση στους περισσότερους από τους εννέα οµίλους είναι ρευστή. Από τους εννέα οµίλους της ευρωπαϊκής ζώνης εκτός των μπαράζ μένει ο χειρότερος ένατος, ο οποίος αποκλείεται και διασταυρώνονται μεταξύ τους οι υπόλοιποι οκτώ για να προκριθούν οι τέσσερις μαζί με τους εννέα πρώτους και να συµπληρώσουν έτσι τις 13 θέσεις της Ευρώπης στα τελικά του Παγκοσµίου Κυπέλλου του 2014.