Οι φυσικές καταστροφές στοίχησαν φέτος τη ζωή σε 26.000 άτομα

nepal1.medium

Περισσότερο θανατηφόρες σε σχέση με πέρσι αποδείχτηκαν φέτος οι φυσικές καταστροφές όπως ανακοίνωσε σήμερα η αντασφαλιστική εταιρία στον κόσμο Swiss Re, αν και το συνολικό κόστος για τον ασφαλιστικό κλάδο αναμένεται να είναι κατά 8,6% χαμηλότερο στα 32 δισεκ. δολάρια.

Περίπου 26.000 άτομα έχασαν φέτος τη ζωή τους από καταστροφές, ανέφερε η εταιρία στην ετήσια έκθεσή της «Sigma», υπερδιπλάσιος αριθμός σε σχέση με τις απώλειες που καταγράφηκαν το 2014. Το πλέον φονικό συμβάν ήταν ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών στο Νεπάλ που προκάλεσε 9.000 θανάτους και καταστροφές σε μισό εκατομμύριο σπίτια.

Στο μεταξύ, οι υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότερα από 5.000 άτομα φέτος το καλοκαίρι στην Ινδία, στο Πακιστάν, στη βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, το μεμονωμένο γεγονός που είχε το μεγαλύτερο κόστος για τον ασφαλιστικό κλάδο συνέβη στις ΗΠΑ, όπου μια καταιγίδα τον Φεβρουάριο προκάλεσε ασφαλισμένες απώλειες άνω των 2 δισεκ. δολαρίων, ανέφερε η Swiss Re.

Ωστόσο, η ήπια εποχή τυφώνων στον Βόρειο Ατλαντικό διατήρησε το σύνολο των ασφαλισμένων απωλειών παγκοσμίως σε χαμηλά επίπεδα, το οποίο εκτιμάται στα 32 δισεκ. δολάρια συγκριτικά με 35 δισεκ. δολάρια το 2014.

Η συνολική οικονομική ζημία από καταστροφές μειώθηκε κατά 28 δισεκ. δολάρια συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 85 δισεκ. δολάρια.

Σύμφωνα με τη Swiss Re, ενώ το κόστος ων φυσικών καταστροφών μειώθηκε, οι καταστροφές που προκλήθηκαν από ανθρώπινη υπαιτιότητα είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο για τον κλάδο, με την έκρηξη σε κινεζικό λιμάνι να αναμένεται να κοστίσει περισσότερο από κάθε άλλο συμβάν φέτος.

«Οι εκρήξεις στο λιμάνι του Τιαντζίν στην Κίνα αναμένεται να οδηγήσουν στις υψηλότερες ασφαλισμένες απώλειες της χρονιάς και στη μεγαλύτερη ασφαλισμένη ζημία που έχει προκληθεί ποτέ από ανθρώπινη υπαιτιότητα στην Ασία», ανέφερε η εταιρία.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr