Γλέζος: Να γίνουν οι μισθοί των βουλευτών ίσοι με των ανειδίκευτων εργατών

glezos

Ο  κ. Μανώλης Γλέζος κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία του νέου Κανονισμού της Βουλής, πρότεινε να καταργηθεί η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων αλλά η βουλευτική αποζημίωση. Αντιπρότεινε μάλιστα να καταβάλλεται στους «300» ένας μισθός ίσος με τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Ακόμη,  για τις συντάξεις τους, πρότεινε την κατάργηση της διπλής σύνταξης και συγκεκριμένα, όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί από το επαγγελματικό τους Ταμείο, να μην αμείβονται καθόλου από την Βουλή.

Επίσης, ο κ. Γλέζος, εξέφρασε διαφορετική άποψη από αυτή που έχει λάβει επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που προβλέπει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που ελέγχονται για κακουργηματικές πράξεις, .

« Η Χρυσή Αυγή πρέπει να είχε αντιμετωπιστεί με πολιτικό τρόπο και όχι με κατασταλτικά μέτρα…» είπε με νόημα τονίζοντας πως «είναι θέμα Δημοκρατίας και στην Δημοκρατία καμία πλειοψηφία δεν μπορεί να διαγράφει με απόφασή της, ακόμα και εάν είναι διευρυμένη, την οποιαδήποτε μειοψηφία».

Θετική ψήφο έδωσαν στην συγκεκριμένη τροπολογία όλα τα κόμματα, με εξαίρεση το ΚΚΕ που ψήφισε «παρών», ενώ καταψήφισε η Χρυσή Αυγή με τον εκπρόσωπο της Ηλία Κασιδιάρη, σε ένα νέο παραλήρημα να μιλά για «παράνομες και αντισυνταγματικές πράξεις» κατά του κόμματος του.