Γλέζος: Απόδειξη πλήρους ξεπουλήματος της χώρας η πώληση ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

gl

Την πλήρη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών εξέφρασε χτες, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης, τόνισε επίσης, την ανάγκη να παραμείνουν σε ελληνικά χέρια οι εταιρείες που αποτελούν την αμυντική βιομηχανία της χώρας, δηλαδή οι ΕΑΣ και ΕΛΒΟ.
Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, δήλωσε: «οι εκπαιδευτικοί μας αγωνίζονται να σώσουν ό, τι σπουδαιότερο. Στην περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας την Ελλάδα την έσωσε το κρυφό σχολειό, η παιδεία σ’ όλο τον υπόδουλο ελληνισμό».
Ο κ. Γλέζος σχετικά με την αμυντική βιομηχανία, διεμήνυσε στην κυβέρνηση ότι: «δεν πρέπει ούτε να διανοηθεί να πουλήσει την αμυντική βιομηχανία σε ξένους».
Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το επίμαχο θέμα συνιστούν «την απόλυτη απόδειξη πλήρους ξεπουλήματος της χώρας. Αυτό έγινε και με το έπος του ’40-’41» πρόσθεσε.
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε υποστηρίζοντας ότι: «Η άμυνα μιας χώρας δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στη δική της βιομηχανία. Όταν ξεπουλάς στους ξένους, μειώνεις την αμυντική ικανότητα της χώρας, που είναι αναγκαία. Ενώ η Ελλάδα είναι ίδια στο ποσοστό του ΑΕΠ με τις ΗΠΑ και τη διάθεση ποσών για την άμυνά της, θα έχει τη χειρότερη άμυνα αν σήμερα παρουσιαστεί κάτι απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο».