Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα αποφασίσουν αύριο για τις απεργίες

eopyy-kleinei

Την ξεκάθαρη απάντησή του έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει και «χωρίς αυτούς» αν συνεχίσουν την απεργία. Ταυτόχρονα όμως τους καλεί να συζητήσουν για το πώς μπορούν να προσφέρουν, πλέον, μέσα στο ΕΣΥ.

Όσοι από τους γιατρούς απορροφηθούν από το ΕΣΥ, θέλουν να εργαστούν όπως οι πανεπιστημιακοί και στρατιωτικοί γιατροί, με δικαίωμα δηλαδή δικού τους ιατρείου και να επαναπροσληφθούν με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, με σημερινή του ανακοίνωσή, καλεί τους γιατρούς να ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών Ανικανότητας που διαχειρίζονται τις αναρρωτικές άδειες, εγκυμοσύνης κλπ και των Επιτροπών Φαρμάκου Υψηλού Κόστους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

Οι γιατροί να θυμίσουμε συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, ενώ αύριο θα κριθεί το μέλλον της απεργίας τους, καθώς η ομοσπονδία και οι σύλλογοί των γιατρών του ΕΟΠΥΥ καλούνται, υπό την πίεση της επερχόμενης διαθεσιμότητας- κινητικότητας, να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ή θα καταλήξουν σε συμφωνία με τον υπουργό Υγείας.