Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν την απεργία- Μακρή: Ανακρίβειες τα δημοσιεύματα για κλείσιμο του Οργανισμού

eopyy

Το γενικό συμβούλιο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Αττική συνεδριάζει αυτή τη στιμγμή, εν μέσω πιέσεων εκ μέρους του υπουργείου Υγείας ώστε να ληφθεί απόφαση για ματαίωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα διαθεσιμότητας/απολύσεων ζητούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ενώ το υπουργείο θα δημοσιοποιήσει την Παρασκευή τα πρώτα στοιχεία για την αξιολόγηση των ειδικοτήτων που θα παραμείνουν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, με προηγούμενη απόφασή τους, έχουν εξαγγείλει απεργία έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση για συνέχιση ή μη των απεργιακών κινητοποίησεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ λαμβάνεται υπό την πίεση που ασκούν οι διαρροές περί «λουκέτου» στον ΕΟΠΥΥ, εάν οι γιατροί δεν σταματήσουν την απεργία τους.

Δεν έχει ληφθεί απόφαση για ξαφνικό θάνατο στον ΕΟΠΥΥ, δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στο Mega την Κυριακή.

«Τυχαίνει αγοραστής υπηρεσιών ο ΕΟΠΥΥ αλλά δεν σημαίνει αυτό ούτε ξαφνικό θάνατο ούτε απαραίτητα απολύσεις. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ενοποιείται, διοικητικά θα είναι ενιαία και οι γιατροί αυτοί θα παρέχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα εάν και εφόσον η ειδικότητά τους, οι γνώσεις τους και η διάθεσή τους είναι σε αυτήν».

«Σε ό,τι αφορά γιατρούς που η ειδικότητά τους δεν είναι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, όπως είναι οι πλαστικοί όπως είναι οι χειρουργοί, μετά από την χαρτογράφηση και των αναγκών του ΕΣΥ θα ληφθεί οριστική απόφαση που θα τοποθετηθούν» σημείωσε η κ. Μακρή.

Η υφυπουργός Υγείας, σημείωσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση, λέγοντας: «Όταν τελειώσει και η χαρτογράφηση τότε θα ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα αφορούν σε ειδικότερες λεπτομέρειες. Στις 6 Δεκεμβρίου τελειώνει η αξιολόγηση και εν συνεχεία θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Μακρή επισήμανε: «Κακώς είναι κλειστά τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, όταν είμαστε σε φάση διαλόγου και κάκιστα λειτουργούν το απόγευμα τα ιδιωτικά τους ιατρεία».

Ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτης Ψυχάρης, απευθυνόμενος προς την κ. Μακρή,τόνισε: «Μέχρι χθες το πρωί, διαδίδατε στην κοινή γνώμη ότι θα κλείσετε τον ΕΟΠΥΥ».

«Κάνετε λάθος. Αναπαράγετε και εσείς ανακρίβειες», απάντησε η κ. Μακρή.