Γιατροί και διοικητικοί του ΕΟΠΥΥ έξω από το υπουργείο Υγείας

ypugeiassugkentrwsi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα από γιατροί και διοικητικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Μετά την απόφαση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για απεργιακές κινητοποιήσεις έως τις 3 Δεκεμβρίου, επικρατεί αναβρασμός στο χώρο της Υγείας, ενώ στην απεργία συμμετέχουν την Τρίτη και την Τετάρτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Οργανισμού.

Τα πολυϊατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ώστε να αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δλώνουν «Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

Το υπουργείο Υγείας στη συνάντηση που είχε με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ την περασμένη Παρασκευή, επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος που στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, δηλώνει έτοιμος για κινητοποιήσεις, κάνοντας λόγο για «καταστροφικά σχέδια που προωθούνται σήμερα για την αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών, τόσο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, όσο και της νοσοκομειακής περίθαλψης».