Γεωργιάδης: Είμαι διατεθειμένος να κλειστώ στο υπουργείο μέχρι να βρεθεί βιώσιμη λύση για τον ΕΟΠΥΥ

15832362_12978965.limghandler

Μιλώντας το Σάββατο σε φόρουμ για τις πολιτικές Υγείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «είμαι διατεθειμένος να κλειστώ, για όσες μέρες χρειαστεί, με τους ειδικούς στο υπουργείο, μέχρι να βρεθεί η πιο βιώσιμη λύση για τον ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια».
Προκειμένου να ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα και να προσφέρει ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες στον πολίτη, ο υπουργός Υγείας ανέδειξε την ανάγκη να υπάρξει ριζική μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ.
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, το χρονοδιάγραμμα είναι σφιχτό. Πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις έως το τέλος Οκτωβρίου και να λειτουργήσει το νέο σύστημα από την 1η Νοεμβρίου.
Ωστόσο, ο υπουργός υγείας, σημείωσε ότι το θέμα τον υπερβαίνει και δεν θα λάβει μόνος του τις αποφάσεις.

Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος, μιλώντας στο ίδιο φόρουμ, προειδοποίησε ότι εάν δεν πετύχει η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, τότε οδηγούμαστε σε ένα κρατικό – προνοιακό μοντέλο.
Δηλαδή, όπως εξήγησε, θα παρέχονται υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας μόνον σε φτωχούς, ανέργους και συνταξιούχους, με ένα υψηλό ετήσιο κόστος 5 δισ. ευρώ.