Γεννηματά: Το καραβάνι του κ. Τσίπρα προχωρά μόνο του σε μια έρημο

gennimata-735x459

Την ανησυχία της για την πορεία της χώρας εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και προανήγγειλε πολιτικές πρωτοβουλίες.

«Η αξιολόγηση “καρκινοβατεί”. Το ΔΝΤ συνεχίζει να ζητά νέα μέτρα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πει ότι όλα θα πάνε καλά και τίποτα δεν συμβαίνει. Το καραβάνι του κ. Τσίπρα προχωρά, αλλά δυστυχώς μόνο του σε μια έρημο. Το χειρότερο από όλα είναι ότι κάθε μέρα που περνά απομονώνεται η χώρα. Πραγματικά ανησυχώ. Δεν θα περιμένω να δω την πλήρη απομόνωση και καταστροφή της χώρας, δεν θα περιμένω να δω τη νεκροψία», τόνισε, μιλώντας στον Real FM.

Και συμπλήρωσε: «Θα αναλάβω πρωτοβουλίες τις επόμενες μέρες. Όταν πιάνει φωτιά ένα χωριό, υπάρχουν κάποιοι που τρέχουν μακριά για να γλιτώσουν, υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να χτυπήσουν την καμπάνα».

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «οι εκλογές δεν είναι λύση για τη χώρα» και δήλωσε «έκπληκτη» όταν άκουσε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι «ή προχωράς μόνος σου ή πηγαίνουμε σε εκλογές». «Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι πώς θα υπάρχει μια κινητοποίηση των δημιουργικών, παραγωγικών δυνάμεων στη χώρα», σημείωσε.

«Θεωρώ ότι αυτή η Βουλή θα πρέπει να δώσει λύση. Θα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία, ένα σχέδιο για το πώς Ελλάδα δεν θα απομονωθεί, πώς δεν θα αμφισβητηθούν κυριαρχικά δικαιώματα, πώς θα πάρει μπροστά η οικονομία που φαίνεται να βυθίζεται διαρκώς, πώς θα κερδίσει αξιοπιστία. Η Ελλάδα, πριν από λίγα χρόνια, ήταν πρωταγωνίστρια στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και σήμερα έχουμε αποφάσεις άλλων χωρών που ζητούν τη δική μας απομόνωση», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr