Γαλλία: Θα αποκαθιστούσε τις ισορροπίες στρατιωτικό πλήγμα κατά της Συρίας

images

«Θα αποκαθιστούσε τις ισορροπίες» επί συριακού εδάφους, ένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, υποστηρίζει η Γαλλική κυβέρνηση μέσω της εκπροσώπου της, Ναζά Μπελκασέμ, λίγο πριν την εθνοσυνέλευση που ξεκινά σήμερα, για να συζητηθεί η πρόθεση του Φρανσουά Ολάντ να συνδράμει τις ΗΠΑ σε επιχειρήσεις κατά της Δαμασκού.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λορέν Φαμπιούς, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή είπε πως «εάν θέλουμε πολιτική λύση, πρέπει να κινήσουμε την κατάσταση» και τόνισε πως «εάν δεν υπάρξουν κυρώσεις, ο Άσαντ θα πει “εντάξει, συνεχίζω αυτό που κάνω».

Το Παρίσι έχει κατηγορήσει ανοικτά τον Άσαντ ότι χρησιμοποίησε το χημικό οπλοστάσιο της χώρας στον εμφύλιο, ενώ έχειδιαμηνύσει ότι σε κάθε περίπτωση θα περιμένει πρώτα την Ουάσινγκτον να πάρει αποφάσεις.

Μετά το κοινοβουλευτικό ναυάγιο του Κάμερον στο Λονδίνο, η Γαλλία είναι η μοναδική χώρα πρόθυμη να συνδράμει ενεργά τις ΗΠΑ σε επιχείρηση στη Συρία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα έχει διμερή συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο των επαφών στην G20 στην Στοκχόλμη, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Θεωρητικά, ο Ολάντ δεν χρειάζεται κοινοβουλευτική έγκριση για να δώσει εντολή για επιχειρήσεις , αφού ούτως ή άλλως, η κυβέρνηση ελέγχει πλήρως το Σώμα.