Γαλλία: Φωτογράφος τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στη Λιμπερασιόν

paris-thumb-largeΣτην έδρα της εφημερίδας Λιμπερασιόν, εισέβαλε σήμερα ένας άνδρας οπλισμένος με μια επαναληπτική καραμπίνα και τραυμάτισε σοβαρά έναν άνδρα. Αμέσως συγκεντρώθηκαν αστυνομικοί μπροστά από τα γραφεία των μεγάλων μέσων ενημέρωσης στο Παρίσι.

Ο τραυματίας, ένας 27χρονος φωτογράφος, επλήγη στο θώρακα και στην κοιλιά. Το θύμα έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όμως περίπου 90 λεπτά αργότερα, ένας άλλος άνδρας άνοιξε πυρ σε δρόμο έξω από γραφεία της τράπεζας Σοσιετέ Ζενεράλ στο παρισινό προάστιο Λα Ντεφάνς χωρίς όμως να τραυματισθεί κανένας, σύμφωνα με την αστυνομία και εκπρόσωπο της τράπεζας.

Σημειώθηκε όμως και τρίτη επίθεση, καθώς ένας ένοπλος σταμάτησε ένα αυτοκίνητο στην περιοχή της Λα Ντεφάνς και υποχρέωσε τον οδηγό να τον μεταφέρει ως τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με τον οδηγό.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν το συγκεκριμένο επεισόδιο συνδέεται με τα δύο επεισόδια των πυροβολισμών.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε «να κινητοποιηθούν όλα τα μέσα για να συλληφθεί ο δράστης ή οι δράστες», αφού πρόκειται για την δεύτερη επίθεση, μέσα σε τέσσερις ημέρες εναντίον ενός γαλλικού μέσου ενημέρωσης.