“Η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη. Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς”. Αυτό τονίζει σε διευκρινιστική του δήλωση ο Γιώργος Σταθάκης, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε εξαιτίας συνέντευξης που έδωσε το πρωί στον Real fm.

Το επίμαχο απόσπασμα που προκάλεσε δραματικούς τίτλους στις ενημερωτικές ιστοσελίδες (“βόμβα Σταθάκη” κ.α) από την ιστοσελίδα του Real fm:

Στην ερώτηση πότε θα οριοθετούσε χρονικά αυτή την πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: “Την Άνοιξη τέλος πάντων, λίγο πριν, λίγο μετά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να υπάρξει αυτή η αίσθηση ότι πάμε σε εκλογές, συμφωνούμε πότε θα γίνουν εκλογές και να απεμπλακεί το πρόβλημα από αυτή τη διαδικασία η οποία μπορεί να διεκδικήσει τεράστια φθορά και στην κυβέρνηση”.

Και σημείωσε: “Νομίζω ότι είναι πολύ κοντά σε μία συναινετική λύση η οποία θα απεμπλέξει το σύστημα, θα διευκολύνει, θα δώσει πολιτική διέξοδο, οι πολίτες θα επιλέξουν επιτέλους μία κυβέρνηση με σαφή πρόγραμμα και θα δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή”.

Πηγή:http://www.avgi.gr