Φιλοδοξία για 500.000 επιβάτες από τη Sky Express

Ανοίγει φτερά η Sky Express. Η αεροπορική εταιρεία που φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει 500.000 ταξιδιώτες φέτος τον τελευταίο χρόνο έχει προσθέσει 18 νέους προορισμούς (αρκετούς από τις άγονες γραμμές αφού κέρδισε τους διαγωνισμούς) στο δίκτυο της και εξυπηρετεί 9 γραμμές σε αποκλειστικότητα.

Σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι συνδέει όλη τη νησιωτική Ελλάδα με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο και συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυό της μέσω συνεργασιών για πτήσεις με κοινό κωδικό (code share agreements) με διεθνείς αερομεταφορείς, όπως αυτή που υπέγραψε πρόσφατα με τη Germania, ενώ η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Νίκη Καραγκουλέ-Καραγεώργου, αποκάλυψε ότι νέες τέτοιες συνεργασίες έρχονται πολύ σύντομα.

Ο στόλος της Sky Express αποτελείται κυρίως από αεροσκάφη τύπου ATR, 48 και 70 θέσεων, τα οποία είναι τα πλέον κατάλληλα για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον και τον επιβάτη, με τις δύο σειρές καθισμάτων να προσφέρουν είτε τη θέα του παραθύρου είτε την άνεση του διαδρόμου καθώς απουσιάζει η μεσαία θέση.

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία που πρόσφατα βραβεύτηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ως η «Ταχύτερα Αναπτυσσόμενη Αεροπορική Εταιρεία», ενώ έχει βραβευτεί και ως η «Καλύτερη Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία» από τον επίσημο ευρωπαϊκό σύνδεσμο περιφερειακών αερομεταφορέων (European Regional Airlines Association), παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου τα πεπραγμένα για το 2016, την αναπτυξιακή στρατηγική της, τις υπηρεσίες που προσφέρει και τους στόχους της για το 2017.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Νίκη Καραγκουλέ-Καραγεώργου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το 2016 ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά για τη Sky Express, καθώς επενδύσαμε στην Ελλάδα, αναπτύξαμε το δίκτυο μας με νέους προορισμούς και διαθέτουμε πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού, μεγαλώσαμε και ανανεώσαμε το στόλο μας, εξασφαλίσαμε την παρουσία μας σε όλα τα κανάλια πώλησης παγκοσμίως και διπλασιάσαμε την επιβατική μας κίνηση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη των προορισμών που εξυπηρετούμε». Και συμπλήρωσε: «Η δραστηριοποίηση της Sky Express και η ανάπτυξη του ανταγωνισμού, ακόμα και στις άγονες γραμμές, είχε ως αποτέλεσμα την πολύ σημαντική μείωση των δαπανών του Δημοσίου για τις επιδοτήσεις και επέφερε καλύτερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες για τους επιβάτες».

Πηγη newsit.gr