Φιλιππίνες: Απεργία πείνας κάνει ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της χώρας στη σύνοδο για το κλίμα

16460421_2013_10_16T045117Z_1501383162_GM1E9AG0ZKR01_RTRMADP_3_PHILIPPINES_QUAKE.limghandlerΤον ολέθριο τυφώνα Χαϊγιάν, συνέδεσε με την παγκόσμια θέρμανση ο επικεφαλής των διαπραγματευτών των Φιλιππίνων στη σύνοδο για το κλίμα που πραγματοποιεί ο ΟΗΕ στην Πολωνία.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Γιεμπ Σάνο, σταματά να τρέφεται μέχρι να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες.
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν αναμένει σημαντικές αποφάσεις στις δύο εβδομάδες που θα διαρκέσει η σύνοδος στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.
Παρόλα αυτά, η διεθνής κοινότητα έχει δεσμευτεί να έχει καταλήξει σε συμφωνία μέχρι το 2015, και η πορεία των διαπραγματεύσεων στην Πολωνία θα είναι ενδεικτική των εξελίξεων την επόμενη διετία.

Σύμφωνα όμως, με το BBC, ο επικεφαλής της αποστολής των Φιλιππίνων Γιεμπ Σάνο έφερε δάκρυα στα μάτια πολλών συναδέλφων του όταν αναφέρθηκε στους χιλιάδες νεκρούς του τυφώνα Χαϊγιάν στη χώρα του.

Ο Γιεμπ Σάνο ανέφερε: «σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους ομοεθνείς μου που πασχίζουν να βρουν φαγητό, θα αρχίσω τώρα εθελοντική νηστεία για το κλίμα, δηλαδή θα σταματήσω να τρέφομαι στη διάρκεια της συνόδου μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα».