Φυλακές Μαλανδρίνου: Ισοβίτης σκότωσε σωφρονιστικό υπάλληλο

C60B37AFFA65E04AEB07C5B68C584D9BΜια δολοφονία απίστευτης αγριότητας συνταράσσει την κοινή γνώμη ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Ο Αλβανός ισοβίτης Ιλία Καρέλι κάρφωσε αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό του σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου σημειώθηκε η πρωτοφανής δολοφονική επίθεση.

Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου υπαρχιφύλακα, πατέρα δύο παιδιών, στις φυλακές του Μαλανδρίνου επικρατεί αναστάτωση.

Ο κρατούμενος είναι ο Αλβανός Ιλία Καρέλι, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για άλλη ανθρωποκτονία. Το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, επιτέθηκε σε κατάσταση αμόκ στο 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη φωνάζοντας: «Δεν με αφήνετε να δω την μάνα μου, θα πάρω τη ζωή ενός από σας»!

Ο Αλβανός βαρυποινίτης κάρφωσε το μαχαίρι που κρατούσε στο λαιμό του άτυχου υπαλλήλου προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό του. Αμέσως μετά, αφοπλίστηκε από τους υπόλοιπους σωφρονιστικούς και κρατείται με χειροπέδες στο φρουραρχείο, όπου έχουν φτάσει άνδρες της Ασφάλειας για να τον παραλάβουν. Ο υπαρχιφύλακας Γιώργος Τσιρώνης καταγόταν από το Αγρίνιο και ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά.

Aμέσως μετά την άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου, ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ εστάλησαν άμεσα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Μάλιστα στις φυλακές βρίσκονται δυνάμεις της ΕΚΑΜ που αναμένεται να πραγματοποιήσουν έλεγχο στα κελιά όλων των κρατουμένων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κρύβουν κι άλλα αυτοσχέδια όπλα.

Παράλληλα, διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί περιμετρικά των φυλακών. Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν μπει ακόμη μέσα στις εγκαταστάσεις, καθώς στο σημείο αναμένεται να φτάσει εισαγγελέας που θα διευθύνει τις έρευνες.