Οι φαρμακοποιοί ανακήρυξαν τον Άδωνι «persona non grata»

D8FF80A6195DB78D0F58A938C96B1453«Persona non grata» αποτελεί πλέον ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης για τους φαρμακοποιούς.

Αποστέλλοντας μια σκληρή επιστολή προς τον υπουργό οι φαρμακοποιοί της Αττικής τον ενημερώνουν για τις αρνητικές διαθέσεις τους απέναντί του, που οφείλονται όπως του εξηγούν «όχι στις διαφωνίες μας αλλά στο ότι αποδειχθήκατε αφερέγγυος συνομιλητής και άνθρωπος για τον οποίο η πολιτική ηθική και εντιμότητα είναι άγνωστες έννοιες».

Έπειτα από την αποχώρηση του «γαλάζιου» προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη από την παράταξη της ΝΔ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τα φαρμακεία, την σκυτάλη της αντίδρασης πήραν οι φαρμακοποιοί της Αττικής που σκοπεύουν να ανακηρύξουν τον υπουργό Υγείας ως «πρόσωπο ανεπιθύμητο» στο πανελλαδικό τους συνέδριο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Μαρούσι.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κώστας Λουράντος, καλεί τον κ. Γεωργιάδη να μην εμφανιστεί στο πανελλαδικό φαρμακευτικό συνέδριο Hellas PHARM το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Μαρούσι, όπως είχε προγραμματιστεί.

«Με πρόσκλησή μας, που σας είχε αποσταλεί προ ημερών, σας είχαμε προσκαλέσει να παραστείτε στο συνέδριό μας Hellas PHARM 2014 και να λάβετε μέρος σε συζήτηση με θέμα «Υγεία: Ώρα μηδέν. Πολιτεία και θεσμικοί «ενώπιος – ενωπίω». Μετά από τη στάση σας, καθ΄ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων που κατέληξαν στη ψήφιση του νόμου, που καταστρέφει τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων, σας δηλώνουμε ότι είσαστε ανεπιθύμητος στο συνέδριό μας» αναφέρει η επιστολή.