Φ. Κουβέλης: Δεν υπάρχει συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ – να μην παρερμηνεύονται οι δηλώσεις μου

newego_LARGE_t_1101_54086508Ο Φώτης Κουβέλης, επιχείρησε να κλείσει το θέμα που άνοιξε το πρωί της Τρίτης με τη δημοσιοποίηση αναφορών του σε τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία εμφανίζεται ανοιχτός σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουβέλης παρακάλεσε «να μην παρερμηνεύονται» οι δηλώσεις του και διαβεβαίωσε ότι η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει μόνη της στις προσεχείς εκλογές και πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένα στοιχείο προγραμματικής σύγκλισης με άλλα κόμματα της Βουλής.

Σε συνέντευξη τύπου για το πολιτικό χρήμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με το άνοιγμα που εμφανίστηκε να κάνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη. «Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένα στοιχείο προγραμματικής σύγκλισης ούτε με την ασκούμενη πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ούτε όμως και με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης.

Ερωτηθείς για το αν στο μέλλον βλέπει μια κυβερνητική συνεργασία με κάποια άλλη πολιτική δύναμη επανέλαβε την άποψή του ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έχουν κλείσει τον κύκλο τους στη χώρα και πως υπάρχει ανάγκη για συνεργασία περισσότερων κομμάτων. «Μόνο όμως αν υπάρχει κοινό προγραμματικό πλαίσιο» είπε ο κ. Κουβέλης θα μπορούσε να υπάρξει συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση στο μέλλον.

«Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και με τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι έτσι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις προγραμματικής συνεργασίας ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον. Εάν προκύψουν στο μέλλον τότε θα δούμε» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ