Εξιτήριο από το Δαφνί για τη Βίκυ Σταμάτη

stamatibiky

Έπειτα από περίπου 1,5 μήνα νοσηλείας στο Δαφνί, η Βίκυ Σταμάτη, έφυγε αθόρυβα από το ψυχιατρείο τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, με κατεύθυνση τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Ο λόγος ήταν το κλίμα ανησυχίας των εργαζομένων στο Δαφνί από την κινητικότητα.

Επίσης, οι θεράποντες ιατροί ήταν ικανοποιημένοι από την πορεία της υγείας της καθώς ήταν πλέον ήρεμη, χωρίς εξάρσεις, ενώ οι δεν είχε πλέον τάσεις αυτοκτονίας. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα η κ.Σταμάτη μπορούσε και έβλεπε μέσα στο Δαφνί και το παιδί της καθώς της είχε δοθεί ειδική άδεια., ενώ φαίνεται πως και η ειδική αγωγή που της χορήγησαν οι γιατροί για τα συμπτώματα κατάθλιψης αλλά και άγχους που εμφάνιζε, τη βοήθησαν αρκετά.

 Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Δαφνί η κ. Σταμάτη ήταν διακριτική και ιδιαίτερα υπάκουη στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών της, ακολουθώντας πιστά τη φαρμακευτική της αγωγή.
Το διάστημα νοσηλείας της στο Δαφνί η κ.Σταμάτη ήταν φρουρούμενη, καθώς εκτίει ποινή 12εταούς κάθειρξης στον Κορυδαλλό.
Γιατροί και εργαζόμενοι πάντως δεν έκαναν καμία διάκριση στην “επώνυμη” φιλοξενούμενη τους η οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες δεν είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις καθώς οι συγγενείς της φρόντιζαν για τις λεπτομέρειες της διατροφής και της ένδυσης της.