Έξι οι νεκροί στρατιώτες στην έκρηξη σε στρατιωτικό κονβόι στην Τουρκία

56c595d4c36188fd238b4612Ο τουρκικός στρατός επιβεβαίωσε επίσημα πως έξι μέλη του σκοτώθηκαν και ένας στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά σε έκρηξη στα νοτιοανατολικά

Δεύτερο πλήγμα με στόχο τον τουρκικό στρατό μέσα σε λιγότερο από 24ωρο: Έκρηξη έπληξε στρατιωτικό κονβόι στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Παράλληλα, τουρκικά μαχητικά έπληξαν θέσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.

https://www.youtube.com/watch?v=m0FMPlYybG8

Η Άγκυρα είναι ακόμη σοκαρισμένη από την επίθεση στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας με στόχο τον στρατό, με την κυβέρνηση να έχει προαναγγείλει αντίποινα – ενώ ήδη τις προηγούμενες ημέρες έπληττε θέσεις Κούρδων στη Συρία. Ο τουρκικός στρατός επιβεβαίωσε επίσημα πως έξι μέλη του σκοτώθηκαν και ένας στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά σε έκρηξη στα νοτιοανατολικά.  Η επίσημη στρατιωτική ανακοίνωση μιλούσε για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως.  Την ίδια στιγμή, γνωστοποιήθηκε ότι τουρκικά μαχητικά έπληξαν θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ σκοτώνοντας «περίπου 60 μέλη» της οργάνωσης. Την αναφορά μετέδωσε αρχικά το CNN Turk και στη συνέχεια την επιβεβαίωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Πηγή:https://left.gr