Εξέγερση με ομήρους και βασανισμούς σε φυλακή της Βραζιλίας

7FB628D8D620F34F98CB4DE1C3B077F0

Κατάληψη από 30 άτομα που πετούν ανθρώπους από τη στέγη του ιδρύματος – Δείτε το βίντεο

Με πρωτοβουλία ενός κρατουμένου και τη συνεργασία άλλων 29 οι φυλακές Guarapuava μετατράπηκαν σε… κόλαση.Μια ομάδα 30 κρατουμένων εξεγέρθηκε και οπλισμένη –με μαχαίρια και ρόπαλα- κατέλαβε το σωφρονιστικό ίδρυμα στη νότια Βραζιλία. Πέραν των 12 φυλάκων που κρατούν ως ομήρους, έκαναν το ίδιο και με συγκρατούμενους τους. αλλά δε σταμάτησαν εκεί. Οι στασιαστές συγκέντρωσαν κάποιους από τους… αιχμαλώτους τους στη σκεπή του κτιρίου και τους βασάνισαν σε δημόσια θέα. Στη συνέχεια πέταξαν έξι από αυτούς στο κενό, ανάμεσα τους και έναν από τους φύλακες.

Οι έξι άτυχοι νοσηλεύονται τώρα με κατάγματα, με τους συγγενείς των υπολοίπων να παρακολουθούν με δέος και αγωνία τα όσα συμβαίνουν. Πάντως, οι εξεγερμένοι απειλούν την αστυνομία να καθίσει… φρόνιμη και να μην επέμβει διαφορετικά «θα γίνει μακελειό», όπως λένε.

Τα αιτήματα τους είναι καλύτερες συνθήκες κράτησης, βελτίωση του συσσιτίου και μεταφορά κρατουμένων σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα. Πλέον, όμως έχουν στο πλευρό τους την πλειοψηφία των κρατουμένων.

Δείτε το βίντεο…