Εξαφανισμένη η Ρούπα: Φοβούνται για χτύπημα-απάντηση στη σύλληψη Μαζιώτη

BB092C6D1C9F5A3BE1674A65DC122151

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως αν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η σύζυγος του Νίκου Μαζιώτη δεν παρουσιαστεί, τότε μένει ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει την ανασύσταση του Επαναστατικού Αγώνα

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για τα σχέδια της Πόλας Ρούπα αφού ο κλοιός γύρω της σφίγγει και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με τη νέα της εμφάνιση περιορίζουν τις κινήσεις της.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως αν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η 45χρονη σύζυγος του Νίκου Μαζιώτη δεν παρουσιαστεί ή δεν κάνει παρέμβαση μέσω επιστολής της σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, τότε μένει ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει μαζί με τον υπαρχηγό Γιώργο Πετρακάκο την ανασύσταση του Επαναστατικού Αγώνα και να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν ενέργεια ως «απάντηση» στη σύλληψη του Μαζιώτη.

Μάλιστα, η «εξαφάνιση» παρά τη δημοσιοποίηση φωτογραφικού υλικού και των υπολοίπων συντρόφων του συλληφθέντα, δείχνει πως ο σκληρός πυρήνας του Επαναστατικού Αγώνα μένει αλώβητος και γίνονται ζυμώσεις προκειμένου να καθοριστεί το μέλλον της οργάνωσης.

Αξίζει να τονισθεί πως στο λεγόμενο επαναστατικό ταμείο υπάρχει περίπου 1.500.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από απαλλοτριώσεις τραπεζών και φυσικά είναι αρκετά για να μπορέσουν τα μέλη να ζουν και να κινούνται άνετα στην παρανομία. Πληροφορίες από το 12ο όροφο της ΓΑΔΑ λένε πως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν χρησιμοποιώντας ποινικούς να βρουν δίαυλο επικοινωνίας με τα μέλη του αντάρτικου πόλης. Αυτό που επιδιώκουν σε πρώτη φάση είναι να στείλουν μήνυμα στη σύντροφο του Μαζιώτη να παραδοθεί αφού όπως λένε χαρακτηριστικά «με ένα παιδί στην αγκαλιά, δεν κάνεις ένοπλο αγώνα» και σε δεύτερο χρόνο να εντοπίσουν τους συνεργάτες ή τα άτομα που ανέλαβαν να την φυγαδεύσουν και να σβήσουν τα ίχνη της.

Όλα δείχνουν ότι η οργάνωση είχε plan b σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά και κάποιος από τον ηγετικό πυρήνα έπεφτε στα χέρια των αρχών. Δεν είναι τυχαίο ότι στο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου στο Μαρούσι δε βρέθηκε τίποτα και ότι τα όπλα, τα εκρηκτικά αλλά και τα οχήματα είναι καλά κρυμμένα και άρα ασφαλή για το πρώτο χρονικό διάστημα μετά τη «στραβή» και μέχρι την ανασύνταξη. Αυτό, κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της Αστυνομίας και γι’ αυτό άλλωστε ενώ έχει περάσει μια εβδομάδα από την κινηματογραφική σύλληψη του Μαζιώτη δεν έχει βρεθεί το παραμικρό.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα