Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τις ποινές στο ματς Ολυμπιακός-Γαλατά

ksylo sefΗ Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν στον Ολυμπιακό και τη Γαλατάσαραϊ για το επεισόδιο μεταξύ παικτών στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης στο ΣΕΦ.
Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρούνται με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (θα υποδεχτούν χωρίς κόσμο στο ΣΕΦ τη Σιένα) και με συνολικό πρόστιμο 39.000 ευρώ, ενώ ο Μίρζα Μπέγκιτς με τέσσερις και ο Γιώργος Πρίντεζης με τρεις αγωνιστικές, όπως και ο Ποπς Μενσά-Μπονσού. Ο Σλοβένος σέντερ χάνει τα εναπομείναντα τρία ματς της πρώτης φάσης και το πρώτο του Top 16, ενώ θα πληρώσει και 15.000 ευρώ, ο δε Πρίντεζης θα επιστρέψει πλέον στην πρεμιέρα του Top 16 και θα πληρώσει πρόστιμο 10.001 ευρώ, όπως και ο Βρετανός άσος της Γαλατάσαραϊ.
Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες και ο Ολυμπιακός αναμένεται να κάνει χρήση του δικαιώματος αυτού επιδιώκοντας μείωση των τιμωριών. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πρώτη φορά στα χρονικά της Ευρωλίγκας που επιβάλλονται τόσο αυστηρές τιμωρίες, αφού μέχρι τώρα οι παίκτες που πρωταγωνιστούσαν σε τέτοια επεισόδια τιμωρούνταν με απλά πρόστιμα.