Ευρωεκλογές: Παράθυρο κοινής καθόδου ΔΗΜΑΡ – Λοβέρδου

2CF0972870EE09683E9329DF7CE9799E

Η Δημοκρατική αριστερά και η Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα αναφέρθηκαν χθες οι Φώτης Κουβέλης και Ανδρέας Λοβέρδος στην πρώτη κοινή εκδήλωση των δύο κομμάτων, για τα αγροτικά, στην Θεσσαλονίκη, για την κοινή κάθοδό τους στις ευρωεκλογές
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε:» πορευόμαστε, συζητούμε και συμπράτουμε στο πλαίσιο μίας συμπαράταξης για την δημιουργία του τρίτου πόλου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα ανέφερε: «Εμείς οι δημοκρατικοί πολίτες που βασιζόμαστε στις αρχές της Δημοκρατικής Παράταξης που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, πιστεύουμε πως οι δυνάμεις, τα κόμματα, τα πολιτικά πρόσωπα που ανήκουμε στον χώρο του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, εμείς που δεν θα λιποτακτήσουμε από τη Δημοκρατική Παράταξη επειδή αυτή περνά δυσκολίες, πηγαίνοντας προς τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε να πάρουμε τις πρωτοβουλίες συγκρότησης αυτού του Μετώπου των δυνάμεων του χώρου».
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο «δίχως να προσχωρεί ο ένας στον άλλο, αλλά αναζητώντας συνεχώς τις προγραμματικές συγκλίσεις που θα μάς οδηγήσουν εν τέλει σε εκλογική συνεργασία στις δημοτικές, ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές».