Οι εργαζόμενοι στο «Δαφνί» καθιστούν τον Α. Γεωργιάδη προσωπικά υπεύθυνο για την υγεία των ασθενών

adonis3-630x400Με επίσημη καταγγελία του στα ΜΜΕ, την οποία κοινοποίησε στην Εισαγγελία Αθηνών, στον Υπουργό Υγείας, στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ και στον Διοικητή του Ψ.Ν.Α., ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) αναφέρει ότι από σήμερα, 8 Απριλίου 2014, στο νοσοκομείο προκύπτουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και καθιστά υπεύθυνους για οτιδήποτε προκύψει εις βάρος της υγείας των ασθενών τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον Υπουργό Υγείας.

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία όπως έφτασε στα χέρια μας:

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 8/4/2014 στο Νοσοκομείο μας σύμφωνα με τον νόμο 4254/7-4-2014 Αρθρο 1 – Παράγραφος 1 – Υποπαράγραφος 1,2 – ΦΕΚ 85 που ορίζει την διαθεσιμότητα των οδηγών και φυλάκων/νυχτοφυλάκων προκύπτουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Συγκεκριμένα :

• Καθυστέρηση στη παραλαβή τροφίμων και κατά συνέπεια καθυστέρηση στη χορήγηση πρωινής νοσηλείας. Ματαίωση στη διανομή τροφίμων στις δομές εκτός Νοσοκομείου.
• Προγραμματισμένα ραντεβού (εξετάσεις) σε άλλα Νοσοκομεία δεν πραγματοποιηθήκαν
• Δεν πραγματοποιηθήκαν ορισμένες αιμοληψίες λόγω της διαθεσιμότητας των οδηγών

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου μας για ασθενείς και εργαζομένους καθίσταται αδύνατη και επισφαλής.

Κατά συνέπεια, καθιστούμε υπευθύνους την Διοίκηση του ΨΝΑ, τον Υπουργό Υγείας και την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ για οτιδήποτε προκύψει εις βάρος της υγείας των ασθενών. Υπό αυτές τις συνθήκες υπάρχει κίνδυνος για την ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών.