Έρχεται το «ιερό Voice»

Διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού διοργανώνει η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με στόχο να αναδείξουν τα παιδιά το ταλέντο τους στη μουσική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης το πρώτο live θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων και θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερα.

Οι κατηγορίες των διαγωνιζόμενων είναι οι εξής:

  • 1η κατηγορία: Παιδιά Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Δημ. Σχολείου
  • 2η κατηγορία: Παιδιά Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημ. Σχολείου
  • 3η κατηγορία: Παιδιά Γυμνασίου
  • 4η κατηγορία: Παιδιά Λυκείου

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να συπληρώσουν μέσα στο Νοέμβριο την σχετική έντυπη αίτηση που θα βρουν στην ενορία τους και στα γραφεία της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα στάδια του διαγωνισμού και οι όροι συμμετοχής είναι τα εξής:

1ο Στάδιο.
Κάθε ενορία, κατηχητικό σχολείο κλπ θα επιλέξει κατά την κρίση της τα παιδιά που θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο. (Δεκέμβρης 2016)

2ο Στάδιο
Τα παιδιά που θα προκριθούν από κάθε ενορία θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό μεταξύ των παιδιών όλων των ενοριών.

Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής, και για πρακτικούς λόγους, θα γίνει ακρόαση των παιδιών που θα προκριθούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, για να επιλεγούν όσοι θα συνεχίσουν.(Ακρόαση Δεκέμβρης 2016)

Όροι συμμετοχής

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και να δείξουν το ταλέντο τους συμμετέχοντας υποχρεωτικά και στις πέντε παρακάτω Live εμφανίσεις, όπου θα διαγωνιστούν σε διάφορες κατηγορίες τραγουδιών: Παιδικά, έντεχνα, παραδοσιακά, ελαφρολαϊκά, ελλην. κινηματογράφου κλπ.

α) Πρώτο LIVE, 18 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Κοινή εμφάνιση όλων των προκριθέντων στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Μητρόπολης (Κάλαντα)

β) Δεύτερο LIVE, 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

γ) Τρίτο LIVE, 26 Μαρτίου 2017, ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών (Δημοτικά τραγούδια)

δ) Τέταρτο LIVE, Απρίλιος και Μάιος 2017. (Εγκώμια Μ. Παρασκευής και Θεία λειτουργία, χωρίς κριτική επιτροπή και άνευ διαγωνισμού)

ε) Πέμπτο LIVE, 18 Ιουνίου 2017, ώρα 8:30 μ.μ. στο ανοιχτό Θέατρο του Φρουρίου Τελικός – απονομή αναμνηστικών

Τα τραγούδια θα είναι επιλογή των παιδιών από μια λίστα τραγουδιών που θα προτείνεται από την Κριτική Επιτροπή.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια με τρεις τρόπους: α) Μονωδία. β) Ντουέτο. (Δύο παιδιά μαζί της ίδιας κατηγορίας).

γ) Χορωδιακή ερμηνεία. (Στο τέλος των Live τα παιδιά θα ερμηνεύουν χορωδιακά 3-4 τραγούδια που θα ετοιμάζουν).

Η βαθμολογία θα προκύψει κατά 60% από την Κριτική Επιτροπή και κατά 40% από την βαθμολογία του κοινού που θα παρακολουθεί τον διαγωνισμό.

(Στη βαθμολόγηση θα ληφθεί υπόψη πέρα από το φωνητικό ταλέντο των μικρών τραγουδιστών, η επαφή τους με το κοινό κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στο LIVE, καθώς και ο βαθμός δυσκολίας του τραγουδιού).

Οι βαθμοί που θα προκύψουν από τα τέσσερα Live θα ανακοινωθούν συγκεντρωτικά μετά και τον τελικό.

* Η προετοιμασία των LIVE θα γίνεται στην Σταγιάδειο Αίθουσα σε ημέρα και ώρα που θα αποφασιστεί από κοινού με τα παιδιά. Η προετοιμασία των χορωδιακών ερμηνειών θα γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αθανασίου Μπάρας σε συνεργασία με την παιδική χορωδία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας.

* Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά, ενώ οι τρεις πρώτοι σε βαθμολογία ανά κατηγορία θα κερδίσουν πλούσια δώρα!

Σκοπός του διαγωνισμού είναι «τα παιδιά: να αναδείξουν το ενδεχόμενο ταλέντο τους στο τραγούδι, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι
να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Να οδηγηθούν: από το Εγώ στο Εμείς, από το άτομο στην κοινωνία των προσώπων, από τη Μονωδία στην Χορωδία και στη συλλογική δημιουργία. Οι μεγάλοι και οι μικροί να διακρίνουν με ευαισθησία και εκτίμηση τις ικανότητες των άλλων να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και αγάπη τα χαρίσματα του άλλου».

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast