Γ. Παπανδρέου εναντίον Γ. Μιχελάκη «Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία»

Σε ιδιαίτερα σκληρούς τόνους απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Γιάννη Μιχελάκη, όταν το πρωί ο βουλευτής της Ν.Δ., ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό να παραδώσει την βουλευτική του έδρα, από την στιγμή που πλέον διδάσκει στο Χάρβαρντ.

Στην ανακοινωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι «ο κ. Μιχελάκης, προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες και στην Ελλάδα και στην Κυβέρνηση συνεργασίας υποτίθεται ότι στηρίζει με την ψήφο του. Είναι κατανοητή η θλίψη του που γεννά την παραφροσύνη. Δεν είναι για όλους εύκολο να στηρίζουν συνειδητά σήμερα αυτά που λυσσαλέα μάχονταν χθες».

Επίσης κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι ως εκπρόσωπος του κόμματος ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, λέγοντας πως  «ο λόγος του θα έπρεπε να μείνει ασχολίαστος και να παραδοθεί στις επόμενες γενεές σαν δείγμα πολιτικού λόγου προς αποφυγήν, αν ο κ. Μιχελάκης δεν βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία παραπλάνησης και συγκάλυψης. Βεβαίως, δεν είναι ο μοναδικός άξιος χειριστής της εύκολης και ανεύθυνης προπαγάνδας που κυριάρχησε τα τρία τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύεται και σήμερα. Και για αυτό έχουν βαριές ευθύνες. Τώρα όμως προέχει να συνεχιστεί η εθνική προσπάθεια.»