Επίθεση με χειροβομβίδα κατά πολιτικού στην Ουκρανία

9B9FCC47AB23B6D71A6AAA04C01A1420

Πρόκειται για υποψήφιο στις εκλογές της Κυριακής που συνδέεται με το «Λαϊκό Μέτωπο»

Ένας υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής στην Ουκρανία δέχτηκε αργά χθες το βράδυ διπλή επίθεση την ώρα που έφευγε από το σπίτι του, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, και επέζησε χάρη στην προστατευτική στολή που φορούσε, ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα του πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσενιούκ «Λαϊκό Μέτωπο».

Ο Βολοντίμιρ Μπορισένκο, ο οποίος συνδέεται με το «Λαϊκό Μέτωπο», δέχτηκε πυροβολισμούς την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στην πόλη Μπορισπίλ, σύμφωνα με το κόμμα, και στη συνέχεια επίθεση με χειροβομβίδα.

Νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ ύστερα από την επίθεση, την πρώτη που σημειώνεται στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

«Στην αρχή τον πυροβόλησαν και στη συνέχεια κάποιος πέταξε στα πόδια του αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος. Κατά την αστυνομία, επρόκειτο για χειροβομβίδα. Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των δραστών.

«Η προστατευτική στολή έσωσε τη ζωή του Βολοντίμιρ. Την φορούσε από τότε που ξεκίνησε να λαμβάνει απειλητικά τηλεφωνήματα», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο Μπορισένκο είναι υποψήφιος για μία έδρα στο 450 εδρών κοινοβούλιο στις πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές που διενεργούνται στην Ουκρανία έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στην ανατροπή του φιλορώσου προέδρου τον Φεβρουάριο.