«Επίθεση» αγάπης Ερντογάν σε Πούτιν: Αγαπητός, αξιοσέβαστος, να αρχίσουμε από μηδενική βάση

Ο Τούρκος πρόεδρος επιδόθηκε σε μία… επίθεση αγάπης προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, την παραμονή της συνάντησης των δύο ηγετών στην Αγία Πετρούπολη. Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ερντογάν αποκάλεσε «αγαπητό», «αξιοσέβαστο» και φίλο του τον Πούτιν. Μάλιστα, εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη του, γιατί ο Ρώσος έσπευσε να δηλώσει τη στήριξή του, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Παράλληλα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να ξαναρχίσει τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα «από μηδενική βάση» και να επαναλάβει τη συνεργασία της χώρας του με τη Ρωσία σε πολλούς τομείς.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν «παγώσει», μετά από την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού, από την τουρκική αεροπορία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

«Η επίσκεψη αυτή συνιστά ένα ορόσημο στις διμερείς σχέσεις μας, που ξεκινούν ξανά από το μηδέν. Μια νέα σελίδα θα ανοίξει στους ρωσοτουρκικούς δεσμούς. Η σελίδα αυτή θα περιλαμβάνει στρατιωτική, οικονομική και πολιτιστική συνεργασία», είπε ακόμη ο Ερντογάν για την επίσκεψή του στην Αγία Πετρούπολη, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θέλει να «ξεπαγώσει» άμεσα η συνεργασία με τη Ρωσία όσον αφορά την κατασκευή του σταθμού πυρηνικής ενέργειας του Ακουγιού.