Επιθέσεις μεταξύ ανταρτών και στρατού σε Λίβανο και Συρία

suria-libanos-stratos-arxeiouΕξήντα Σιίτες είναι νεκροί μετά από επίθεση σε ένα χωριό, την Τρίτη στην ανατολική Συρία  μία ημέρα αφότου ένοπολοι χωρικοί είχαν επιτεθεί σε θέσεις της αντιπολίτευσης, ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

“Οι ένοπλοι σιίτες χωρικοί επιτέθηκαν χθες (Δευτέρα) σε θέσεις των ανταρτών που βρίσκονται όχι πολύ μακριά από το χωριό τους και σκότωσαν δύο αντάρτες. Σήμερα (Τρίτη), οι αντάρτες επιτέθηκαν στο χωριό πήραν τον έλεγχό του, σκοτώνοντας 60 σιίτες κατοίκους του, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μαχητές ” σημείωσε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα με τον θάνατο των χωρικών μετά από συμπλοκή του στρατού με αντάρτες, ο Λιβανικός στρατός έβγαλε ανακοίνωση πως έκανε επίθεση ο Συριακός στρατός στην  πόλη του Αρσάλ, του οποίου οι κάτοικοι υποστηρίζουν σθεναρά την εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία.

Σύμφωνα με το λιβανικό στρατό, το ελικόπτερο εκτόξευσε δύο ρουκέτες με στόχο κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.

Να σημειώσουμε πως η Αρσάλ φιλοξένησε μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης οι οποίοι εγκατέλειψαν τη συριακή πόλη του Κουσέιρ, την οποία κατέλαβαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού μαζί με μαχητές της λιβανικής σιιτικής Χεζμπολάχ.